Közös nyaralás, a világ legjobb pisztrángja, és a napelemes étterem

Itt a nyár, itt a jó idő. A barátommal a múlt héten elmentünk az első hosszabb közös nyaralásunkra. Valami olyan helyre szerettünk volna menni, ahol igazán ki tudunk kapcsolni és a természetben tudunk lenni.

Mind a ketten nagyon szeretünk biciklizni és kirándulni is, úgyhogy próbáltunk olyan helyet választani, ahol ilyen lehetőségeket is kínálnak számunkra. Mint mondtam, azonban a természet közelsége és a nyugalom volt a fő szempont a hely kiválasztásánál. Így találtuk ki, hogy Szilvásváradra menjünk a Szalajka-völgybe. A hely gyönyörű volt.

A szállásunk pont a völgy lábánál volt. Többször is elmentünk a nyaralás során kirándulni. Csak ámultunk, hogy mennyire csodás volt ott minden. Nagyon jól ki tudtunk kapcsolni, hiszen nagyon nyugodt és békés volt ott minden.

Többször mentünk étterembe is. Volt a szállástól nem messze egy nagyon szép, igényes étterem, ahova betértünk az egyik nap. Akkor még nem is tudtuk, hogy az ételek milyen finomak lesznek. Én pisztrángot rendeltem salátával, a barátom marhapörköltet galuskával. Hát, én ilyen jót még soha nem ettem!

Egyszerűen isteni volt. Már mielőtt mentem volna, már akkor is felkészítettek, hogy isteni a pisztráng ott, de erre nem számítottam azért. Tökéletes volt. Annyira ízletes volt, hogy utána szinte minden nap pisztrángot rendeltem.

Az étterem egyébként nagyon modern volt, még napelem is volt a tetőn. Ez az egyetlen hely arrafele, ahol már megújuló energia működteti a helyiséget. Picit beszélgettünk is a barátommal róla, ugyanis ő nagyon érdeklődik a napelemek iránt. Ő is tervez a jövőben venni és rakatni a házukra. Valóban egyébként nagyon hasznos.

Én is mindenképpen beruháznék rá, ha lenne annyi pénzem. Ugyanis sajnos sokba kerül megcsináltatni, de hosszú távon viszont nagyon megéri. Úgy hallottam sokkal kevesebb számlát kell fizetni, ha az embernek van napelem a házán.

Arról nem is beszélve, hogy környezetbarát. Meg is kérdeztük az ott dolgozókat, hogy milyen pozitívumai és negatívumai vannak szerintük a napelem rendszernek. Azt mondták, szinte csak pozitív tapasztalatuk van vele, imádják.

Ráadásul szerintük hamarabb megtérül az ára, mint azt gondolnánk. Hát, nagyon elgondolkoztunk a barátommal ez után a beszélgetés után, hogy minél hamarabb kéne venni napelem rendszert. Miután megköszöntük az isteni ebédet, visszamentünk a szállásra, és egy pár órát ott pihentünk.

Közben a neten néztünk különböző honlapokat, ahol leírják, hogy hogy működik és nagyjából mennyibe kerül egy napelem rendszer. Annyira beleéltük a végére mind a ketten magunkat, hogy nekünk is kell ilyen, hogy felkerestük az egyik ezzel foglalkozó céget és árajánlatot is kértünk tőlük.

Persze nincs most rá egy forintunk sem sajnos, de azért jó lesz tudni, hogy majd pontosan mennyit is kell félre tenni ha, oda jutunk, hogy tényleg tudunk majd csináltatni. Miután kinézegettük magunkat az interneten, lementünk az autóhoz és elmentünk egy nagyon szép kilátóhoz, ahol órákat csak ültünk és beszélgettünk mindenféle témákról.

Nagyon jó volt a gyönyörű táj mellett kikapcsolni és csak beszélni. Kell az embernek ilyen, ugyanis annyira rohanunk mindig. Jó megállni és lazítani. Ott fent is beszélgettünk erről a napelemes témáról, mert annyira izgatottak voltunk mind a ketten emiatt. Ha valamit kitalálunk, általában mindig úgy felpörgünk, hogy muszáj róla órákig beszélnünk.

Tervezgetünk, listákat írunk, számolgatunk. Szerencsére ebben mind a ketten hasonlítunk. Megbeszéltük azt is, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen gyönyörű helyen ülve tervezgethetünk, ráadásul egy ilyen isteni éttermi ebéd után.

Azt is megbeszéltük, hogy másnap is muszáj visszamennünk abba az étterembe, ugyanis tényleg az volt a legjobb hely ahol eddig voltunk. A kiszolgálás, az étel és az épület is nagyon színvonalas volt. Az pedig ritka mostanában, hogy ez a három mind jó legyen.