Akár az éttermi várakozás során is olvashatsz a cégmódosításról

A családdal nagyon szeretünk étterembe járni, noha mostanában spórolás céllal számos közös ünnepet otthon, saját főzttel ülünk meg, de az éttermeknek megvan a maguk varázsa. A legjobb, amikor találsz egy-egy kedvenc fogást a vendéglőkben, amit bárhogy próbálsz, nem tudsz otthon rekonstruálni. Legalábbis én nagyon szoktam igyekezni, de hiába, mégsem sikerül… A legújabb kedvencem egy igazán magyaros fogás egy olyan csárdából, ami sajnos több mint egyórányi útra van tőlünk, így nem járunk oda túl gyakran, de akkor annál jobban kiélvezem az ízeket. Sehol nem csinálják olyan ízletesen a baconbe göngyölt csirkemellet sűrű sajtmártással, mellé pedig lecsós ízvilágú, zöldségekkel sült krumplit kínálnak – igazi zsíros, tömör fogás, hiába csirke, de minden falat maga a mennyország. A krumpli érdekes, de valamelyest a parasztreggelire is emlékeztet, hiába csak zöldségek vannak benne, de olyan jó szaftos és ízes, hogy már önmagában kiadna egy fogást számomra.

Az étteremről még ugyan nem ejtettem szót, de sehol nem olyan kedvesek a pincérek, mint ott, és ahhoz képest a kiszolgálás is extra gyors. Bárcsak a városunkban lenne az étterem…

De nem csak étteremvezetőként, hanem bármilyen cég tulajdonosaként jól jöhetnek az információk a cégmódosításról, legyen szó Kft-ről vagy Bt-ről. Ha a cégmódosítás témájában pedig segítségre van szükséged, akkor mondhatni, tökéletes helyen vagy: ennél jobb helyen már csak a topcegalapitas.eu oldalán lehetsz, ahol mindenbe beavatnak, ami a cégalapítással, a cégmódosítással vagy a székhelyszolgáltatással kapcsolatos. De én magam is próbálok összefoglalni néhány hasznos infót az oldallal kapcsolatban, kvázi kivonatolni annak tartalmát. Ha ezen felül bármi kérdés merülne fel benned, amire a weboldalon belül nem találod a választ, akkor az általuk megadott telefonszámon tudsz érdeklődni a felsorolt napokon, a feltüntetett időpontok között.

Ha érintett vagy a cégmódosítás témakörét illetően, akkor most érdemes figyelned. A topcegalapitas.eu ugyanis külön menüpontot szentel ennek a témának. Alapvetően két fajta esetet különít el az oldal: az alapszintű változtatást, illetve azt, amikor átruházás, illetve tagcsere történik a cégen belül. Ebben a két esetben nem jár székhelymódosítással együtt a cégmódosítás. Amennyiben pedig székhelymódosítási szándékod is van, úgy a topcegalapitas.eu két opciót kínál fel.

Számtalan kérdésed felmerülhet a most közölt infókkal kapcsolatban, úgyhogy adok még néhány információt segítségül. A weboldal szerencsére összegyűjti azt, hogy tulajdonképpen mi is minősül alapvető módosításnak, alapszintű változtatásnak egy cég esetében. Például a cégnév, vagy a telephely, székhely változása mindenképpen ide tartozik, ahogyan az ügyvezetőt vagy az ügyvezető személyét érintő változások is. Az adatváltozás, illetve a tevékenységi kör változása is ide sorolható, csakúgy, mint a jogi kikötések változásai, vagy a felügyelőbizottsággal, a könyvvizsgálóval összefüggő változások. A tagcsere pedig részletesebben a tagok ki- és beléptetését jelenti, de ez elég egyértelmű, ahogyan az átruházás fogalma is, amely során egy üzletrész cserél tulajdonost.

A különböző cégmódosításokat érdemes egy időben végezni, összegyűjteni, így jelentősen megkönnyíthető és lerövidíthető az ügyintézési folyamat. Azonban ez még nem minden, ugyanis spórolhatunk a plusz ügyvédi díjon, a közzétételi díjon és az illetéken is, így valóban érdemes ügyelni erre az igen fontos részletre.

Ha a cégmódosítás során székhelymódosítás is játszik, akkor ajánlatos elgondolkozni az IPA mentességet biztosító csomagon. Ugyanis a szolgáltatások ugyanazok, mint a vele egy szinten lévő budapesti székhelyet biztosító csomagban, csak az újlengyeli még annál is többet tud az iparűzési adó alól való mentesség miatt. Amennyiben bármi kérdésünk felmerülne, azért érdemes őket a részletekkel kapcsolatban felkeresni, mint ahogyan már korábban is említettem, hogy a lehető legkomfortosabb megoldás szülessen számunkra.

Ha tehát céggel kapcsolatos ügyintézés, akkor csak a topcegalapitas.eu!