Kinek mit jelent a magyarság?

Azt gondolom, hogy ez egy olyan kérdés, amire egészen biztosan nem lehet röviden válaszolni.

Az, hogy kinek mi a nemzetisége egy meglehetősen összetett kérdés, és sokkal több mindent jelent, mint egy egyszerű adat az útlevelünkön.

Azt hiszem az a legegyszerűbb, ha onnan közelítjük meg a kérdést, hogy milyen nyelven beszélünk a számunkra legfontosabb emberekkel: a családtagjainkkal és a legközelebbi barátainkkal. Az anyanyelv sok mindent meghatároz. Állítólag még a gondolkodást is nagyban befolyásolja, hogy azt ki milyen nyelven teszi, és vannak tudósok, akik a nyelvi különbségekben keresik a népek mentalitásában érzékelhető eltéréseket is.

Ez azért nagyon érdekes, nem? Volt egy híres magyar atomfizikus, aki például azt vallotta, hogy az eredményeit annak is köszönheti, hogy sokszor magyarul gondolkodott, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban élt és dolgozott.

Persze ebben nyilván sok a túlzás, hiszen nem minden magyar atomfizikus, szóval ebbe elég könnyű belekötni, de tény, hogy a tudományban erősen jelen van a magyarság.

Egy valami biztos: a kreativitásnak komoly teret enged a magyar nyelv, ami nemcsak a tudománynak, de az élet más területeinek is hasznos!

Még egy példát szeretnék mondani: a magyar filmeket.

A magyar filmekre (főleg a régebbiekre) mindig is jellemző volt egyfajta keserédes érzés. Tipikusan olyan művek, melyeken egyszerre lehetett nevetni és sírni. Na, szerintem ez is egy kicsit olyan dolog, amit például egy magyar nagyon jól ért.

Erről még sokkal többet lehetne beszélni, és ez a néhány példa közel sem fedi le teljesen a témát.

Nektek mi jut eszetekbe a magyarságról?

Ehhez kapcsolódik egy történet, amit szeretnék megosztani!

Valahol a neten találtam egy glamur foto sorozatot egy olyan hölgyről, aki egy olyan szép és ízléses öltözékben volt, mely a magyaros ruhákra jellemző díszítéssel bírt. Nekem ez nagyon megtetszett, és ennek hatására úgy döntöttem, én is szeretnék egy glamur foto szereplője lenni, ha nem is feltétlen ilyen ruhában.

Több lehetőséget is találtam, de végül rátaláltam egyre, ami messze kiemelkedett az összes többi közül. Ez az oldal nem más, mint a szoboszlaikriszti.hu!

Valamit szeretnék most leszögezni: szeretem a szép fotókat, de ilyen tökéletes, szívvel és lélekkel készült sorozatokat én még soha sehol nem láttam, mint itt. Én nem vagyok valami profi fotós (igazából semmilyen sem), de ez még számomra is teljesen egyértelmű.

Ha az oldalon jártok, rögtön nézzétek meg a galériát, hiszen az mindent elmond Kriszti nagyszerűségéről! Az ott található képek közül képtelen lennék megmondani, melyek a kedvenceim! Egyszerűen az összes tetszik!

Ahogy váltogattam a képek között, folyamatosan az járt a fejemben, hogy bárcsak én is ilyen menő képeken szerepelhetnék egyszer. Hozzátenném, hogy én nagyon imádom a fekete fehér fotókat, és a weblap galériájában ebből is bőven találni, szóval ez számomra mindenképpen egy külön pontot jelent!

És tudjátok mit? Nem engedtem, hogy ez csak álom maradjon, ezért én is jelentkeztem egy glamur foto sorozatra!

Ez egyébként semmiféle nehézségbe nem ütközött, hiszen a weboldal minden segítséget megad ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a jelentkezés. Van ott egy egyszerűen kitölthető űrlap, ahol csak néhány adatot kell megadni ahhoz, hogy jelentkezhessünk.

Egyébként találunk itt telefonszámot és email címet is, ha azokat a kommunikációs formákat valamiért kedvezőbbnek ítélnénk meg.

Mindenkinek számít a pénz, és az első kérdések között biztos a Te esetben is ott lenne, hogy mennyire kerül egy ilyen szolgáltatás? A weboldal nagyon korrekt ebből a szempontból is, hiszen az árakat megtalálhatod rajta. Így könnyen el tudod dönteni, hogy neked milyen csomagokra van szükséged. Ez azért így eléggé jó, nem?

A weblap arról is részletesen tájékoztat, hogy hogyan is kell felkészülni ezekre a fotózásokra, ami nekem nagy segítség volt. Vittem saját ruhákat, de amúgy volt is választék erre a célra.

A fotózás maga is egy igazi élményt adott számomra! Nekem csak el kellett engednem magam, hiszen a munka nehezebb részét Kriszti végezte. Volt bennem egy kis izgalom, ezért féltem, hogy esetleg béna leszek, de Kriszti igazán közvetlen volt velem, így minden félelmem szinte azonnal elszállt.

Ha azt gondoltátok, hogy nem tudom tovább dicsérni ezt a kiváló szolgáltatást, akkor tévedtek!

Mikor megláttam a rólam készült fotókat, szétáradt bennem a boldogság! Sosem gondoltam volna, hogy én is alkalmas lennék arra, hogy ilyen képeken szerepelhessek, de Kriszti számára ez gyerekjáték volt!

Sok barátnőmnek megmutattam az így készült képeimet (igen, nem bírtam ki, hogy ne dicsekedjek egy kicsit), és az összes elkérte már tőlem Kriszti elérhetőségét. Borítékolható, hogy ők ugyanúgy fantasztikusnak fogják majd találni a szolgáltatását, ahogyan én is.

Remélem köztetek is lesz olyan, aki tesz egy próbát. Kezdésnek bőven elég, ha a weboldalán szétnéztek egy kicsit. Itt a képeken kívül leírást találhattok a különbözőféle szolgáltatásokról is. Hiszen van itt más is bőven. Csak pár példa: jegyes fotózás, család fotózás, gyermek fotózás.

És ha már ott jártok, merüljetek el egy kicsit az ott található blog bejegyzésekben is. Én sok mindent elolvastam már onnan, és feltett szándékom, hogy ezt a megmaradt cikkekkel is megteszem, mert egyszerűen annyira érdekesek.

Most már tudjátok, kit kell keresni, ha profi fotósra van szükség! Irány a szoboszlaikriszti.hu weboldal!