A magyar munkaerőpiac szeretettel várja a diákokat

Sosem gondolkoztam abban, hogy külföldre költözzek, még annak ellenére sem, hogy a szakmám kifejezetten jó lehetőségekkel kecsegtetne nemzetközi viszonylatban is. Ennek legfőbb oka, hogy fontos számomra a hazám, a származásom, és szeretném, hogyha itthon, a saját országom javára kamatoztathatnám a tudásom.

A tettvágy mindig is megvolt bennem arra, hogy értéket teremtsek a hazám számára és hasznos tagja legyek a magyar társadalomnak, és ezt nem csak a tanulmányaimmal kapcsolatban szerettem volna megvalósítani, hanem minél előbb munkába is szerettem volna állni, hogy az adófizető állampolgárok sorába állhassak.

Ezt persze egy érettségivel nem könnyű megvalósítani, főleg, hogyha az ember diák, hiszen nehéz összeegyeztetni egy állást az egyetemmel.
Szerencsére az iskolaszövetkezetek remek megoldást kínáltak a problémámra: a TopiWork iskolaszövetkezet oldalán számos diákmunka érhető el, és ezek között találtam olyat is, ami kapcsolódott ahhoz a területhez, melyet tanultam.

A TopiWork iskolaszövetkezetnél könnyedén lehet jelentkezni az elérhető állásokra: a teljes folyamat online lebonyolítható. Nagyon tetszett, hogyha jelentkeztem egy állásra, akkor az első interjút az iskolaszövetkezet csinálja, és felmérik, hogy szerintük alkalmasak lennénk-e az adott pozícióra.
Ez nekem megnyugvást adott, ugyanis az első interjúmat így egy barátságosabb közegben élhettem át. Magabiztosabb lettem általa, és rengeteg jó tanácsot kaptam a következő lépcsőfokhoz, amikor már a jövőbeni munkáltatómnál kellett ugyanezt a lépést megtennem.

Az iskolaszövetkezet oldalán kiválasztott munkára elsőre felvettek, így nagy lelkesedéssel vágtam bele életem első munkájába.
A szövetkezetnek köszönhetően remek helyre kerültem, korrekt munkáltatóval és kollégával dolgozhattam együtt. A fizetésem mindig pontosan érkezett, és a szükséges bejelentések is rendben voltak – utóbbi nekem nagyon fontos volt, szeretem tisztán intézni az ilyesfajta folyamatokat, nem támogatom a fekete vagy szürke foglalkoztatást.

Azóta azt mondhatom, hogy igazán nagy segítség volt számomra ez a diákmunka a későbbi, diploma utáni elhelyezkedésben.

A pozitív tapasztalatoknak miatt a mai napig szívesen ajánlom a TopiWork iskolaszövetkezetet az ismerőseimnek, ugyanis ettől korrektebb helyet nem ismerek. Ez az iskolaszövetkezet egy ideális partner lehet a hozzám hasonlóan tettre kész fiatalok számára, és segíthet megteremteni egy stabilabb, biztosabb jövőt itt, Magyarországon.