Az ételfutárnak is csak jó motorgumival szabad közlekedni

A felszabadult motorozásnál csak egy dolog még jobb: az evés! Ezzel szerintem még azok sem szállnak vitába, akik nem szeretnek motorozni, vagy túl veszélyesnek tartják azt. Étterembe mindenki jár, és nem is csoda, hogy nem létezik olyan ember, aki ne élvezné ezt a tevékenységet. Azonfelül, hogy valóban élet-halál kérdése, hogy megtömjük a hasunkat, a közös étkezés a különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek között is segíthet megtalálni a közös hangot. Enni ugyanis mindenkinek kell, de az asztal körüli szokások tájegységenként eltérőek lehetnek. Míg az afrikai országokban nem ritka, hogy a legtöbb ételt kézzel készítik és fogyasztják el, addig máshol több tíz oldalas etikett vonatkozik arra, hogy az asztal megterítésekor melyik evőeszköznek hol van a pontos helye, és milyen fogások elfogyasztásakor melyiket illik elővenni. Ma már a nagyvárosokban rengeteg tematikus étterem közül választhatunk, így egész biztosan mindenki meg tudja találni az ízlésének megfelelőt. A kiszállított ételeket pedig otthonunkban is élvezhetjük. A futárnak pedig ez jó bevétel, azért is vállaltam el egy ilyen állást.

Mivel volt egy motorom, a munkaeszközöm adott volt. Viszont azt vettem észre, hogy mivel a járgány sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, sokkal jobban kopnak a gumijai. Egy szintén motoros futár kollégám ezért gyakori vendég a www.motortire.hu webshopjában és szerelőműhelyében is. Mi sajnos nem pihenhetünk, az ételt szakadó ónos esőben is ki kell vinni még mielőtt kihűl. Közben viszont egy kisebb baleset is mindenkinek veszteséget jelentene, ezért tehát nagyon oda kell figyelnünk, hogy a motorunkon a fék és a kerekek jó állapotban legyenek. Ez pedig a motorunk méreteinek és a szezonális időjárásnak megfelelő motorgumik beszerzésével kezdődik.

Sok kezdő motoros ott hibázik, hogy a motorgumin próbál spórolni, ezért ha talál egy kedvező áru használt motorgumi hirdetést, ami nagyjából jónak tűnik, azt gondolkodás nélkül meg is veszi. Pedig a motornál kevesebb, mint 1 cm is számíthat, legyen szó akár a féktávolságról, akár a motorgumi átmérőjéről. A www.motortire.hu éppen ezért mindenféle méretű motorgumit forgalmaz. Szélesség, átmérő, magasság – a megfelelő motorgumi kiválasztása érdekében mindegyiket érdemes lemérnünk, de a www.motortire.hu oldalon bármelyik alapján tudunk megfelelő terméket keresni.

Egy profi futárnak szerintem nem érdemes a motorgumin spórolnia, mivel a mi munkánkban sok veszélyes helyzet adódhat, de a www.motortire.hu mindenkire rábízza a döntést, hogy a közepes vagy a drágább árkategóriás termékeket preferálja. Ők mindkettő beszerzésében tudnak segíteni, illetve új és használt motorgumikat is kínálnak megvételre. Egyes modellekre időnként páros akció is van, ami jó hír azok számára, akik szeretnének spórolni és kedvező áron hozzájutni a motorgumikhoz, de nem a biztonság vagy a minőség róvására.

A cég műhelye Budapesten található. A vidéki kiszállítás díja egységes, de én azt javaslom, hogy aki teheti, inkább vigye el hozzájuk a motorját. A szerelőkkel ugyanis öröm együtt dolgozni, kérésre a motorunk kerekének alapos ellenőrzését is elvégzik a gumik cseréjével egyidőben, a kisebb-nagyobb javításokat pedig meg is oldják. Ez szinte mindig egyeztetett időpontban történik (amennyiben nincs náluk raktáron a gumi, amit rendeltünk, először annak az érkezését kell megvárni, utána fogadnak bennünket szerelésre), ezért kényelmesen el tudjuk intézni ügyeinket. SOS javítások esetén ugyanakkor szintén segítőkészek, bár pont az ilyen nagyobb meghibásodások elkerülése végett javasolt a rendszeres ellenőrzés.

A biztonságos közlekedésre és járművünk megfelelő felszereltségére tehát ugyanúgy érdemes odafigyelni, mint a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék bevitelére. Ahogy a koplalással vagy túlevéssel veszélyeztetjük egészségünket, azáltal is ezt csináljuk, ha nem teszünk meg minden tőlünk telhetőt egy-egy közlekedési baleset elkerülése végett.