Egy egyedi póló összehozza a csapatot

Nemrég a munkatársaimmal megint összegyűltünk a mára már hagyománnyá vált karácsonyi vacsorára. A cég egy családi vállalkozásból nőtte ki magát és pár év alatt kétszáz fős vállalattá vált, de a régi csapattal igyekeztük megtartani a régi szokásainkat. Ezek közé tartozik egy közös karácsonyi vacsora is, melyet minden évben ugyanabban a kedves, családias jellegű étteremben töltünk el. Első hallásra talán kissé unalmasan hangzik, de a munkatársaim közti őszinte és fesztelen hangulatnak köszönhetően mindig felejthetetlenre sikerülnek ezek az esték. Az idei mégis felülmúlta az eddigieket.

A főnökömnek nem sokkal karácsony előtt van a szülinapja és általában ezen a vacsorán szoktuk meglepni valami aprósággal. Minden évben nagy szervezkedés előzi meg a ,,tökéletes” ajándék kiválasztását, ami mégsem túl sok. Mivel a csapatban dolgozik velünk egy profi fotós is, Zoli, minden évben készít rólunk fényképeket, olyankor is, amikor nem figyelünk oda. Ő az, aki az egyszerű helyzetekben is meg tudja látni a szépet. A képeket viszont nem túl következetesen küldi át nekünk, épp ezért, csak egy-kettőt látunk a sok százból, amiket ilyenkor készít rólunk. Emiatt is döntöttünk úgy, hogy idén fényképalbumot készítünk a főnöknek, mégpedig az elmúlt hét év vacsoráin készült képekből. Ekkor támadt Zolinak egy fantasztikus ötlete.

https://lolmarkt.hu/egyedi-polo

Mindig is szerette a vicces, színes ruhadarabokat, melyek főleg az egyedi, mintás pólóiban mutatkoztak meg. Felvetette, hogy album helyett készíttethetnénk egy egyedi pólógyűjteményt, melyekre rányomatjuk a fényképeket. Az ötlet nagy sikert aratott az irodában, csak egy kérdés merült fel bennünk – hol csinálnak egyáltalán ilyesmit? Zolinak természetesen erre is támadt egy jó ötlete. Még évekkel ezelőtt talált rá arra a pólónyomtatással foglalkozó cégre, ahonnan azóta is rendszeresen rendel személyre szabott ruhadarabokat. A munkahelyi közös beszélgetésünkbe aztán el is küldte mindenkinek a https://lolmarkt.hu/egyedi-polo oldalt, hogy mindenki át tudja böngészni a kínálatot és kiválassza, hogyan is nézzen ki az ajándék. Ami a legjobban megfogott az oldalban, az a sokszínűség és az egyszerű, gyors megvalósítás volt. Sok dologban tanácstalanok voltunk az egyedi pólókat illetően, de amikor hétfő reggel felvettük a kapcsolatot az egyik ügyfélszolgálati dolgozóval, mindenről pontos választ kaptunk. Igyekeztek a lehető legjobban teljesíteni a kéréseinket úgy, hogy közben mégis jól mutasson a végeredmény és tényleg egyediek legyenek a pólók. Segített nekünk kiválasztani a kép felett szereplő felirat betűtípusát és az elrendezéssel sem kellett bajlódnunk, sőt még a cég emblémája is helyet kapott a pólókon úgy, hogy mégsem lett tőle eklektikus az összhatás.
Először aggódtunk, hogy az egyedi nyomtatás és a nagy darabszám miatt nem fog elkészülni a kollekció a “nagy” napra, de mindannyiunk nagy örömére az egyedi pólókat még azon a héten kiszállították nekünk.

Mire elérkezett az ünnepléssel egybekötött vacsora, már mindenki a saját nyomtatott egyedi pólójában feszíthetett. Hogy még nagyobb legyen a meglepetés, az est elején még nem fedtük fel a dolgot, mindenki pulóverben gubbasztott a huszonöt fokos étteremben, ám, amikor elérkezett a köszöntés ideje, egyszerre levettük magunkról az “álruhát” felfedve az elmúlt évek kedves emlékeiről készült képeket.

A főnökünk először megszólalni sem tudott, majd kitört belőle a nevetés és legalább tíz percig nem tudta abbahagyni. Azt mondta, hogy ez volt az egyik legviccesebb és egyben legkedvesebb ajándék, amit valaha kapott. Ezután odaadtuk neki a saját nyomtatott egyedi pólóját, amin egy öt évvel ezelőtti csoportkép volt látható rólunk. Rendkívül szép pillanat volt, most is elnevetem magam, ha eszembe jut. Ki gondolta volna, hogy egy ilyen apró gesztus ekkora hatással tud lenni az emberekre. Épp ezért tartottuk meg ezt a jó szokásunkat és ha a cégnél valakinek születésnapja van, akkor egyedi, nyomtatott pólót adunk neki ajándékba, olyan felirattal vagy ábrával, ami a leginkább kifejezi a személyiségét. Ebből tudni fogja, hogy ő nemcsak egy jól működő gépezet része, hanem egy megbecsült munkatárs is egyben.