Az új rendezvényközpontunk fűtőrendszere

Az étterem megalapítása családi kezdeményezés volt és azóta is családi vállalkozásként fut. Szerencsésnek mondhatom magam, mert amióta belevágtunk a dologba, mindig volt mit csinálni és annak ellenére, hogy nem a fővárosban vagyunk – mind a helyiek és az átutazó turisták is előszeretettel állnak meg nálunk ebédre vagy vacsorára, sőt, vannak olyan vendégeink, akik ugyan az ország másik végéből érkeznek, de már-már a visszajáró “helyiek” kategóriába is sorolhatnám őket. Egyszóval mindig van vendég, nálunk nincs “holt szezon” és ennek nem is örülhetnénk jobban. 

A hozzánk közelállók már tudják, hogy igyekszünk mindig frissíteni kínálatunkat és nemcsak a menü kapcsán. Örömmel fogadjuk az ötleteket, javaslatokat és véleményeket már meglévő vagy esetleg jövőbeli, de még nem kivitelezett dolgokról is. Ezt szeretjük hangsúlyozni is, így a vendégeink is érzik, hogy valóban szeretnénk, ha hozzájárulnának ahhoz, hogy minél jobbak és sikeresebbek legyünk, és nem csak a marketing része ez nálunk. Ezért is van az, hogy ők is bátran jönnek oda hozzánk és osztják meg gondolataikat, amiket mi mindig feljegyzünk és közösen megbeszéljük később, hogy mit gondolunk róla és mennyire megvalósítható az elképzelés. Az elmúlt egy- másfél évben számos olyan megkeresést is kaptunk, hogy szeretnének rendezvényeket tartani nálunk, de az éttermünk helyisége sajnos se nem elég nagy, se nem megfelelően felszerelt az ilyen típusú használathoz. Nem születésnapok vagy kisebb összejövetelekről volt szó, hanem legalább 100-150 fős, inkább céges rendezvényekről. Egyrészt nagyon jól esett, hogy ránk gondoltak, a lehetőségeink limitáltak voltak.  Mivel már annyi hasonló felkérést kellett elutasítanunk emiatt, elkezdtünk gondolkodni azon, mi lenne, ha mégis tudnánk egy ilyen termet biztosítani az érdeklődőknek és azt úgy rendeznénk be, hogy a lehető legrugalmasabban lehessen alakítani az igényeknek megfelelően. Az étterem hátuljában volt egy nagyobb, szinte kihasználatlan rész, ahova akár meg is tudtuk volna oldani az ételek folyamatos biztosítását a konyháról, hiszen körülbelül 100 méterre volt a főépülettől. Eljátszottunk a gondolattal egyszer, kétszer, majd harmadszorra belefogtunk. 

Először a terveket próbáltuk konkretizálni és főként az alapvető szükségletekkel szerettünk volna meglenni legelőször. Mire is gondolok? Ahogy az embereknek az evés, ivás, alvás lenne ez, addig egy helyiségnek az a váz, a mellékhelyiségek, a világítás és a hűtés vagy éppen fűtés – legalábbis szerintem. Nagyon sok részlet adott volt, de egy valamit nekünk kellett eldöntenünk: milyen fűtőrendszert szeretnénk. Alapvetően otthon gázkonvektorunk van, az étteremben kazán is működik, én viszont valami egyszerűbbre és másra vágytam. A lehetőségeinket latolgatva találtunk rá az elektromos padlófűtésre, annak is egy újabb, modernebb változatára: az amorf szálas fűtőszőnyegekre. Az elektromos fűtés ára sok mindentől függ és ezzel mi is tisztában voltunk. Ezért is szerettünk volna olyan kivitelezővel dolgozni, aki szakszerűen felméri a termet és olyan tervet tud nekünk bemutatni, ami nemcsak egy, hanem több évre szól. Erre azért volt szükség, mert bár tudtuk, hogy minden elektromos padlófűtéssel járó árajánlat egyedi, mi nem csak arra voltunk kíváncsiak, hogy a telepítéskor milyen költségek lesznek, hanem arra is, hogy az mennyi idővel térül meg. Ebben segített nekünk az elektromospadlofutes.info oldala, ahol felvehettünk a kapcsolatot hozzáértő emberekkel. Már az oldal is szimpatikus volt, de a kapcsolatfelvételkor és a helyszíni felmérés során is kiderült, hogy jól döntöttünk: nagyon vásárló orientált és profi szakemberekkel találkoztunk, akik minden egyes lépést elmagyaráztak nekünk és szerették volna, ha részesei vagyunk mi is a folyamatnak. 

A helyszíni felmérés után gyorsan felpörgött a folyamat és nem sokkal később már azon kaptuk magunkat, hogy a hőfokszabályzást és a használati útmutatón megyünk végig a családdal, hogy biztosan mindenki tudja kezelni a rendszert. A fűtésrendszer telepítésével még volt pár csiszolni való a helyiségen majd néhány héttel ezelőtt megnyitottuk az éttermünk mellett a mi kis saját “rendezvényközpontunkat” és azt kell mondjam, már most érezni lehet a beruházás pozitív hatását: a foglalások sorra érkeznek be és így az ünnepi szezon legsűrűbb napjaiban mi is bizony nagyon elfoglaltak leszünk. Visszatekintve is úgy látom, hogy szuper ötlet volt a különtermek kialakítása és reméljük a pozitív kép nemcsak bennünk, hanem a vendégeinkben is megmarad majd.

elektromos fűtés ára