Dexion salgó – mert a csajok is értenek a polcrendszerekhez!

Kedvenc barátnőmet úgy képzeljétek el, mint Alexet a Flashdance-ből: gyönyörű, vonzó, elképesztően nőies, gyerekkora óta táncol – és egy barkácsáruházban dolgozik. Pont olyan jól áll a neki a kobak és a munkás felszerelés: a sokzsebes nadrág, és az övén lógó szerszámok, mint Alexnek, és ugyanilyen otthonosan mozog a színpadon is tánccsapatával.

Gondolhatjátok, milyen elfoglalt, így nagyon örültem, amikor végre le tudtunk egyeztetni egy találkozót. A Móló Étterembe mentünk, ott volt anno az érettségi bankettünk, és azóta is imádjuk a helyet: ha végre sikerül találkoznunk, mindig oda megyünk.

Annára rájött a 10 perc, úgyhogy azt játszottuk, hogy egymásnak rendeltünk, italt és ételt is, de szerencsére elég jól sült el. Alig vártam, hogy végre meséljen.

Legnagyobb meglepetésemre arról kezdett áradozni, hogy új polcrendszert csináltattak a raktárba, dexion salgó polcokat rendeltek. Furán pislogtam rá: nem igazán értettem, hogy, miért lehet ennyire örülni néhány új polcnak.

Persze amikor megmutatta a képet a raktárról, ahol dolgozik, már rájöttem, hogy nem „néhány polcról” van szó, de ettől függetlenül nekem ez csak egy rakás kígyózó, fém színű polc volt, tele számomra ismeretlen termékekkel, alkatrészekkel.

Anna szép nyugodtan magyarázni kezdte, hogy miért olyan király dolog ez. Ezeknek a polcoknak sokkal nagyobb a teherbírása, mint a régi rendszerüknek volt, ami nagyon fontos, mert a tárolt termékek egy részének igen combos súlya van, és eddig ezeket csak az alsó polcon merték tárolni. Most azonban fel tudták rakni magasabbra, ami azért praktikus, mert könnyen elérhető magasságba azokat az alkatrészeket, alapanyagokat pakolják, amire gyakrabban szükség van. Szóval, ez volt az elsődleges szempont.

Közben kihozták a rendelt ételeket: én Anna jóvoltából grillezett lazacot kaptam, ő pedig kagylót – persze megkóstoltuk mindketten a másik kajáját, és úgy találtuk, szokás szerint, hogy mindketten jól választottunk.

Pár perc elégedett falatozás után aztán Anna folytatta a dexion salgó polcok csodás tulajdonságainak ecsetelését. Ezek a polcok úgy nevezett horganyzott acélból vannak, ami aránylag könnyű, mégis nagyon masszív alapanyag – nyilván emiatt is olyan jó a terhelhetőségük. Az sem volt mindegy, hogy ezek a fémpolcok csavarmentesek, így olcsóbbak, mint egy csavaros verzió, és amikor egy óriási raktárat akar valaki telepakolni velük, akkor ez nagyon sokat számít. A könnyű polcrendszernek az összeszerelése is ilyen volt: egyszerű, gyors, ami szintén fontos szempont volt, hiszen polcrendszert cserélni egy ekkora raktárban elég nagy kihívás. Éjszaka intézték, több turnusban, hiszen nem lehetett az összes terméket lepakolni egyetlen éjszaka alatt az összes polcról összeszerelni az újat, aztán vissza az egész. De aránylag gyorsan végeztek, ahhoz képest, hogy milyen mennyiséggel dolgoztak.

Anna még elmesélte, hogy az egyik leggyakrabban használt polc ez az EU-ban, és elképesztően sokoldalú: nemcsak raktárakba ideális, hanem irodákba, műhelyekbe, garázsba, pincébe vagy akár lakásba is!

Döbbenten pislogtam: értem én, hogy tényleg minőségi, praktikus, masszív polcok ezek, de mégis hogyan mutatnának egy lakásban?

Barátnőm azonban felvilágosított: egyrészt, beszélhetünk akár arról, hogy a kamrába szerel ilyen polcokat az ember, ahol tökmindegy, hogy néz ki, vagy esetleg a gardróbba. Másrészt, az acél festhető, így egy kis kreativitással, fantáziával megfűszerezve, kiválóan alkalmazható akár a nappaliban vagy a hálószobában is ez a típusú polc tárolásra, rendszerezésre.

Anna el is határozta, hogy lecseréli a nappalijában lévő, még az előző tulajtól örökölt, ütött-kopott szekrényt, és ilyen polcokat rendel a helyére. Csak azon morfondírozik még, hogy milyen színűre kéne festenie…

Bár ahogy én őt ismerem, az egész lakást, de nappalit mindenképp újra festi, átmegy kicsit lakberendezőbe, és ami egyetlen új polcnak indul, abból egy komplett új szoba lesz.

De hát ilyennek szeretem: kreatívnak, kitartónak, pörgősnek. A finom ebédet aztán leöblítettük egy-két fröccsel, és megbeszéltük, hogy ha kész lesz a nappali teljes körű felújításával, mindenképp átugrom hozzá megnézni.