Hiába szeret az ember jókat enni, ha nem figyel oda, szívbeteg is lehet tőle

Manapság nagyon kényelmesek az emberek, ez a modern és rohanó világnak köszönhető. Ki se kell tennünk a lábunkat otthonról, szinte bármit elintézhetünk a kis fészkünkből. Egyre kevesebb ideje van az embereknek mindenre, ebbe beletartozik a főzés is.

Ma már a nők is legalább nyolc órában dolgoznak, és természetesen emellett elvárják tőlük, hogy otthon hazaérve beálljanak a következő műszakba, ami a mosást, főzést és takarítást jelenti, vagy ha már vagyunk olyan szerencsések, hogy egy kisgyerekkel bővült a család akkor ez még hatványozottan igaz. Elmenni az óvodába vagy iskolába, majd bevásárlás. Nem azt mondom, hogy nem szívesen csinálja az ember a családjáért ezeket a dolgokat, de azért nekünk, nőknek is természetesen szükségünk van a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Ezért valljuk be, sűrűn megesik, hogy még a főzés gondolatától is rosszul vagyunk, pláne a hatalmas melegekben nem egy leányálom a tűzhely vagy éppen a sütő mellett ácsorogni. Ilyenkor előfordul, hogy beugrik a kajarendelés gondolata. Nekem személy szerint vannak már nagyon jól bevált helyeim ahonnan rendelni szoktam, mindenhol kitapasztaltam mit érdemes és mi éri meg igazán és nem utolsósorban az ízek is nagyon fontosak.

Van olyan családi esemény, amit csak és kizárólag étteremben szoktunk megünnepelni. Ezekre az alkalmakra mindig olyan éttermet választunk, ahol svédasztalos rendszerben lehet fogyasztani, a legtöbb helyen ebben a kávé, üdítő és alkoholos italok, esetleg koktélok is benne vannak. Általában jó tapasztalataim vannak az ilyen helyekkel kapcsolatban, bár előfordult, hogy nem pont olyan kiszolgálást kaptunk amilyet az ember fizető vendégként elvárna, de hát mind emberek vagyunk, mindenkinek lehet rossz napja.

Már szinte minden nemzet konyháját volt szerencsénk kipróbálni, az indiai éttermektől a Kínain keresztül szinte mindent. Én leginkább az olasz helyeket szeretem, mert imádom a tésztákat, bár tudom, hogy nem kellene belőle annyit enni, de egy jó pizzánál vagy egy lazacos pennénél talán nincs is jobb.

A férjem nagyon szeret enni, különösen a jó zsíros magyaros ételeket részesíti előnyben. Sajnos nemrég kiderült, hogy talán ennek köszönhetően, talán nem, de magas a koleszterin szintje. Az orvos felhívta a figyelmét, hogy könnyen lehetnek később szív-és keringési rendszerrel összefüggő panaszai, különösen azért, mert a családban már előfordult sajnos szívroham. Eddig nála a szívritmuszavar jelei jelentkeztek, reméljük komolyabb problémák nem lépnek fel a későbbiekben sem. Ezért ajánlotta neki az orvos a Panangin Forte-t . Ez a készítmény olyan hatóanyagokkal bír, amiknek fontos szerepe van nem csak a szív-és keringési rendszer működésében, hanem az anyagcsere folyamatokra és izomzatra is jótékony hatással van. Gondoltam ártani biztos nem fog, így elkezdte rendszeresen szedni a férjem is. Természetesen mindig kérdeznem kell tőle, mint egy kisgyerektől, hogy bevette-e a Panangin-t, mert hajlamos elfelejteni, pláne naponta három alkalommal.

Tehát az egészségét óvva most már sikerült vele nagy nehezen megértetnem, hogy kerülje az általa kedvelt zsíros ételeket, néha még egy salátát is sikerül leerőltetnem a torkán a pacalpörkölt helyett.