Egy étterem számára is fontos az adminisztratív hátország

A minap találkoztam egy jó barátommal, Andorral, akivel már egyetemista korunk óta ismerjük egymást, s évente négy-öt alkalommal a dolgozó, felnőtt lét más életstílust követelő körülményei ellenére is megiszunk egy sört és beszélgetünk egy jót.

Andornak egyébként van egy fantasztikus étterme, s nem ritkán ott tartjuk a találkozóinkat, az utóbbi időben azonban helyszínt váltottunk, mert annyi gondja van az étterem ügyeivel, hogy amikor kikapcsolódik, akkor igyekszik legalább fizikailag minél távolabb maradni a helytől.

Persze ha fizikailag távol is tud maradni, fejben legtöbbször azért nehezen szakad el, és sokat mesél az újabb és újabb problémákról. Ezen a találkozásunkon elmondta például, hogy a legfrissebb problémájuk az, hogy az étteremhez tartozó irodának a patron-beszállító rendszeresen bő egy hetes átfutási idővel szállít és ráadásul igen borsos szállítási költség mellett.

Korábban egyébként problémájuk volt magukkal volt a nyomtatókkal is, de szerencsére a régiek helyett beszerzett új Canon nyomtatóik kifogástalanul működnek, így most csak a canon tintapatron és a papírok beszerzésének problémája volt terítéken.

Szerencsére eszembe is jutott, hogy egy grafikus barátnőm nemrég pont arról mesélt, hogy a cég, ahol dolgozik, milyen jó beszállító partnert talált, ugyanis általában egy-két nap alatt megvan a kiszállítás, ami ráadásul még ingyenes is, és három termék vásárlása esetén az árból kedvezményt is biztosítanak.

Andor ennek elképesztően megörült, és még aznap ki is próbálta a szolgáltatót. A választékkal rendkívül elégedett volt, de a honlap letisztultsága, felhasználóbarát felülete is nagyon tetszett neki.

Végül úgy döntött, hogy canon tintapatron mellett az otthoni gépükhöz Epson patront is rendel meg valamennyi papírt, s két nappal ezután már az éttermében ettünk újra, ahol azt ecsetelte nekem, hogy nem hiába mondják, hogy a profizmushoz profi partnerek is kellenek.

Hát igen. Alighanem egyébként Andor pozitív hangulatának köszönhetően ezen a legutóbbi estén még a szakácsok is minden elváráson felül teljesítettek, hiszen a jól végzett munka örömét nem nehéz megirigyelni.