Hasznos éttermi beszélgetések

A múlt héten az egyik barátnőmmel étteremben jártunk. Általában jól szoktak sikerülni az ilyen találkozásaink, hisz a kedvenc éttermünkben a fogások mindig kiemelkedően ízletesek és a beszélgetéseinket is mindig önfeledten élvezem, hiszen Annával folyamatosan érdekes, és jobbára kedves, mulatságos dolgok történnek.

Most azonban nem tudtam annyira összpontosítani a mondandójára, mint szoktam, mert tele volt a fejem egy csomó tennivalóval. Az a helyzet ugyanis, hogy úgy döntöttem, vállalkozásba kezdek, céget alapítok. Emiatt már egy ideje rendszeresen bújom a cégalapítással kapcsolatos anyagokat az interneten. Jó pár hete már, hogy csak jegyzetelgetek, és azon gondolkodom, hogy ezt hogyan tudnám megvalósítani a gyakorlatban is.

Sajnos nagyon úgy tűnik azonban, hogy már az első rostán fenn fogok akadni, mégpedig a cégem bejelentett székhelye miatt. Azt olvastam ugyanis, hogy a cégalapításnál a székhelycím ugyanolyan döntő jelentőséggel bír, mint például az adózási forma, a cégforma, vagy éppen a tevékenységi kör.

Az olvasmányaimból tudom, hogy társasági jogszabály írja elő azt, hogy egy cégnek kötelező jelleggel székellyel kell rendelkeznie. Ezen a székhelyen kell, hogy megvalósuljon a cég központi ügyintézése és értelemszerűen ide kell, hogy érkezzenek a számukra kiküldött levelek, hivatalos dokumentumok. Ezen a székhelyen kell fogadni továbbá a cégek vezetőinek, hivatalos képviselőinek a hozzájuk érkező hivatalos személyeket is – például az adóhivatal az ellenőrzéseit is a vállalkozások székhelyein kell, hogy lefolytassa.  

Velem, illetve a leendő cégemmel sajnálatos módon az a helyzet, hogy mivel nincs saját tulajdonú ingatlanom, nem kerülhetem el, hogy ne adjak ki elég magas összegeket, mégpedig ingatlanbérlésre. Csak így valósulhat meg ugyanis, hogy végre legyen egy olyan ingatlan, amelyet bejelenthetek székhelycímként. A törvény ugyanis azt írja elő, hogy a cégbejegyzési folyamat során a székhelycímhez való jogosultságunkat nemcsak tulajdoni lappal, hanem bérleti szerződéssel is igazolhatjuk, tehát természetesen bérelt ingatlan is megfelel székhelycímként.

A helyzetet tovább bonyolítja, illetve a pénztárcámat majd tovább apasztja az a szilárd elképzelésem is, hogy a cégem székhelye mindenképpen Budapesten kell, hogy legyen majd. Egy budapesti ingatlanbérlés pedig – bármilyen apró helyiségről legyen is szó, egészen biztos vagyok benne, hogy horribilis összegekbe kerül.

Ez nemcsak sznobság részemről, ugyanis meggyőződésem, hogy budapesti székhellyel még több ügyfelet tudok majd bevonzani a vállalkozásom részére. Nos, pontosan ilyen gondok nyomták a vállamat, és ezért nem tudtam teljes mértékben figyelni a barátnőmre sem, sőt beszélgetni sem igazán volt kedvem, sem erőm…

Rá is kérdezett Anna, hogy mi a problémám. Én erre elmeséltem neki a székhelycímmel kapcsolatos anomáliákat.

Erre ő azt mondta nekem, hogy nincs ennél egyszerűbb a világon, hisz már ezer éve feltalálták a székhelyszolgáltatás rendszerét. Én szemlesütve bevallottam, hogy még nem hallottam erről a dologról.

Elmagyarázta, hogy ez a székhelyszolgáltatás egy teljesen legális dolog, amit jogszabályok szabályoznak. Javasolta, hogy nézzek csak utána az interneten, és közben többször említette azt is, hogy mennyire csodálkozik azon, hogy annyi mindent tudok már a cégalapításról és pont ez maradt ki a repertoárból. Én pedig alig vártam, hogy hazaérjek és máris elkezdtem keresni a neten székhelyszolgáltatásról szóló információkat.

Valóban egy csomó tudnivalót találtam a székhelyszolgáltatásokról – többek között azt, hogy az adózás rendjéről szóló törvény szabályozza azokat az alapvető feladatokat, tennivalókat, melyek mentén a székhelyszolgáltatók működhetnek. A legígéretesebb találat ez volt: grossoffice.hu.

Az előírásoknak megfelelően a székhelyszolgáltatók gondoskodni kötelesek a megbízójuk leveleinek, küldeményeinek érkeztetéséről, átvételéről, valamint rendelkezésre bocsátásáról. Emellett egyéb, a székhelyhez kötődő kötelezettségeik is adódnak pluszban, ilyen például a hatósági kényszerintézkedések tűrése is.

Mondanom sem kell, hogy ami végképp megnyugtatott, az nem más volt, mint amikor azt olvastam, hogy a cégbejegyzés során a székhely meglétének igazolására a székhelyszolgáltatóval kötött szerződés is ugyanolyan súllyal bír, mint mondjuk egy tulajdoni lap, vagy bérleti szerződés.

Ezek után a következő dolog, amire rákerestem, az a pár szó volt, hogy: olcsó székhelyszolgáltatás budapest. Bevallom, nem sok találatra számítottam, mégpedig az első szó, az „olcsó” miatt. És nagyjából igazam is lett, azzal a kitétellel, hogy hatalmas szerencsémre újra feldobta a net a GrossOffice.hu-t, ahol “minden egyben” alapon ezzel is foglalkoznak, csak egy másik aloldalon részletezve.

Az oldalon rengeteg hasznos tudnivalót találtam tehát, és meggyőződhettem arról is, hogy mennyire intelligens a keresőprogramom. Jelentem, hogy roppant intelligens, ugyanis amellett, hogy a Gross Székhelyben Otthon roppant sokoldalú, szakmailag kimagasló szolgáltatást nyújt, még meglepően olcsó is. Nem akarom elkiabálni, de nagyon úgy néz ki, hogy a hazai székhelyszolgáltatók közül a Gross Székhelyben Otthon a legolcsóbb.

Szolgáltatásait fél éves, éves és 2 éves időtartamra szóló csomagokban kínálja, és mindegyik konstrukció esetében ajándék hónappal kedvez ügyfeleinek.

Az iparűzési adó mentes Újlengyel település mellett Budapest számos kerületében rendelkeznek székhelycímmel, így a II., V., VI. és a XII. kerületekben is. Ha valaki hasonló cipőben jár mint, én, tehát vidéki, az igazán értékelni fogja, hogy még a szerződéskötéssel kapcsolatos Budapestre való felutazást is megspórolják nekünk, mivel már számos vidéki irodával rendelkeznek, ahol szintén megoldható a szerződések aláírása. Ennek megfelelően Győrben, Zalaegerszegen, Pécsen, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Miskolcon, Kecskeméten és Székesfehérváron is rendelkezésére állnak az érdeklődőknek.

Ha tehát összefoglalóan a kívánságaink az „olcsó székhelyszolgáltatás budapest” kifejezéseket fedik le, akkor még mielőtt elkapkodnánk a dolgot, vagyis a székhelyszolgáltató kiválasztását, akkor a grossoffice.hu weboldalról vegyük számba azokat a szolgáltatásokat, melyeket tényleg meglepően alacsony díjszabással kínál a Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltató.

Ilyen például az, hogy a bejelentett székhelyen jól látható helyen kihelyezik a cégtáblánkat, a székhelycímünkre beérkező leveleket, hivatalos iratokat archiválják, beszkennelik, azokról értesítést küldenek, majd egy hónapban egyszer ténylegesen is megküldik az általunk megadott címre.

A szolgáltatáshoz hozzátartozik az is, hogy a székhelycímen a vállalkozó nevében és helyett fogadják a hivatalos szerveket, azokat kellő szakértelemmel tájékoztatják az esetlegesen felmerülő kérdésekben, emellett pedig tűrik az esetleges kényszerintézkedéseket is.

Kérés, igény alapján – külön díjért – üzleti megbeszélésre, tárgyalásra irodahasználatot is igényelhetünk, valamint iratainkat is megőrzik, így tulajdonképpen saját irattárat is fenntarthatunk.

A Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltató grossoffice.hu weboldalán egyszerűen és gyorsan találhatunk anyagokat a cégalapításról, annak buktatóiról, és rengeteg megszívlelendő jó tanáccsal is találkozunk. Mindemellett pedig a legfontosabb dologról, az árakról és a szolgáltatásokról is rövid idő alatt tájékozódhatunk, hisz a honlap a nagyszerű kialakításának köszönhetően bárki számára könnyedén áttekinthető.

A székhelyszolgáltatóval való kapcsolatfelvételre is könnyedén megtaláljuk a lehetőségeket a weboldal vízszintes menüsorán kialakított „Kapcsolat” címkére történő kattintással. Itt a kapcsolatfelvételhez, időpontegyeztetéshez használható telefonszámokat, valamint – ha valakinek ez a megoldás az egyszerűbb – egy online űrlapot találunk, melyen az elérhetőségeinket, valamint egy üzenetet leírva vehetjük fel a kapcsolatot a Gross cégcsoporttal, akik ez alapján keresnek meg bennünket.

Azt hiszem, hogy Annát hamarosan fel is hívom, hogy egy újabb éttermi találkozót beszélhessek meg vele, mivel már biztos vagyok abban, hogy a teljes figyelmemet rá tudom fordítani. Ami pedig ezt garantálja, az nem más, minthogy az olcsó budapesti székhelyszolgáltatással kapcsolatos aggodalmaim a Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltatónak hála, addigra várhatóan már megoldódnak.