A babakocsisok rémálma, az étterem

Én és a párom imádunk éttermekbe járni. Több oka is van ennek. Egyrészről kényelmes, mert nem kell otthon főznünk, majd utána takarítani, a bevásárlásra szánt időt is megspóroljuk. Másrészről olyan ételeket is kipróbálhatunk, amik elég különlegesek, és egyáltalán nem biztos, hogy otthon, mi is el tudnánk készíteni őket megfelelően. Az éttermeknek ezen felül van egy plusz kisugárzása, hangulata is, ami nekünk tetszik. Ezért aztán igen gyakran hódolunk e kedvtelésünknek, és megyünk el egy finomat enni valahová. Nem olyan rég született azonban gyermekünk, ami mindent megváltoztatott.

Alapvetően nem gondoltam volna, hogy ennyi macera lesz a kicsivel, ha össze akarjuk egyeztetni őt az étterembe járó szokásainkkal. Szerencsékre nagyon csendes a csöppség, így a legritkább esetben zavarja sírásával a többi vendéget, de ilyenkor is szoktunk figyelni, hogy minél előbb lecsillapodjon, vagy kivisszük, és olyan helyen nyugtatjuk meg, ahol nem zavarunk vele másokat. Viszont a babakocsi már egy nehezebb kérdés. Egyszerűen rémálom helyet keresni a babakocsinak egy étteremben. Általában véve túl nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen az asztalok között, de még ha el is fér, akkor is lehetetlenné teszi arra a közlekedést. Kint hagyni az ajtó előtt nem szeretjük, mert elég csak egy pillanatra nem figyelni, és máris fenn áll a veszélye, hogy valaki elviszi, vagy az egész babakocsit, vagy csak valamelyik benne lévő értéket.

Amikor a barátainkkal is megosztottuk a problémát, váratlanul megoldást is találtunk rá. Egyik ismerősünk ugyanis azonnal felajánlotta, hogy segít, és mutatott egy oldalt, nevezetesen a babakocsik.hu-t, ahol óriási választékból lehetett válogatni. Miután átnéztük a webshopot egyértelművé vált, hogy itt aztán tényleg minden van, a sport babakocsitól elkezdve a négyes ikrek számára készült termékig. A mi szemünk végül egy olyanon akadt meg, ami nem csak, hogy könnyen és gyorsan összecsukható volt, hanem még akár gyerekhordó kosárrá is át lehetett alakítani. Ez a praktikus négykerekű nem csak, hogy sokkal kényelmesebbé tette az étterembejárást, de ráadásul még jól is néz ki, és egy vagyont sem kellett érte kifizetnünk. Ezen felül rendkívül jó a helyelosztása, így rengeteg cuccot fel lehet rá pakolni. Az oldalon egyébként külön kiegészítős részlegből is lehet válogatni, hogy még jobban felszerelté tehessük a babakocsinkat.

Külön ki kell emelnem a webshop dolgozóinak hozzáállását is. Az első alakalommal ugyanis írtam nekik, hogy mi a problémánk, amit meg kell oldani, és rengeteg sok jó tippet és trükköt hallottunk tőlük. Végig nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, illetve a tanácsaik is nagyon hasznosnak bizonyultak.

Amióta beszereztük ezt az új babakocsinkat, azóta ismét a megszokott időközönként el tudunk járni a kedvenc éttermeinkbe, anélkül, hogy frusztrálnunk kéne magunkat, vagy azon kéne idegeskedni, hogy miként fogunk elférni majd a székeke és asztalok rengetegében. Ismét nyugodtan élvezhetjük a jobbnál jobb falatok nyújtotta örömöket. Ezúton is óriási köszönet a barátunknak, aki segített nekünk megoldani a problémát, és persze a bolt dolgozóinak és üzemeltetőinek is, akik nélkül még mindig kellemetlenséget jelentene az egyik kedvenc szokásunk gyakorlása.