Emlékvetítés a 60. évfordulón

Nem minden napi rendezvény volt az étteremben a hétvégén. Egy 60. házassági évfordulót ünnepelt nálunk egy csodálatos idős pár, és a hatalmas, kedves család.

Manapság már az is csoda, ha az ember összesen él 60 évet, de ennyi időn át kitartani valaki mellet jóban, rosszban, az maga a csoda. Nem is volt kérdés, hogy különleges odafigyeléssel fogjuk megszervezni nekik ezt a csodálatos alkalmat és így is lett.

A gyerekeik már hónapokkal előtte belefogytak a készülődésbe. Felkerestek minket és elmondták az elképzeléseiket. Természetesen készséggel álltunk rendelkezésükre, szerettük volna mi is, ha ez egy feledhetetlen emlék marad az egész család életében. Sok jó ötletük volt, kezdve a menünél, amit 8 fogásosra terveztek és a szerelmes pár kedvenceinek újragondolásából állítottak össze. Fellépőként meghívták a kedvenc előadókat és zenei repertoárban is arra törekedtek, hogy az esemény végig repítse a párt újra életük rögös, ám de annál gyönyörűbb útján.

Az egyetlen kihívást az jelentette, hogy fotomontázst akartak készíteni a párnak. Már többször megújították fogadalmukat és életük során rengeteg nevezetes eseményen vettek részt, ami kedves szívmelengető érzéseket ébreszt, de mindegyik alkalom, szinte kivétel nélkül VHS kazettára lett rögzítve. Ki gondolta volna, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sokat fejlődik a technika. Már annyi lehetőség van, olyan sok féle kép és hang rögzítési lehetőség és amit kb 10 évvel ezelőtt készítettünk, ma már kihívás lejátszani.

Szóba került, hogy beszerzünk egy videó magnót, és régi technikával összevágva, videó kazettáról játsszuk le a filmeket egymás után. Aztán rájöttünk, hogy ez semmiképpen nem jó megoldás, mert annyi baki történhet, ami veszélyezteti az eredeti felvételeket is, hogy elvetettük az ötletet.

Nem akartam belenyugodni, hogy ez a rész kimaradjon az estéből, hiszen olyan nagy boldogságot lehetne vele szerezni az egész családnak, ami mindenképpen megéri az energia befektetést.

Elkezdtem keresgélni a neten és találtam egy olyan céget, ahol VHS kazetta digitalizálás a fő profil. Ennek nagyon megörültem, nem is hittem, hogy ilyen könnyedén meg tudjuk oldani a folyamatot, és ami még ennél is fontosabb, digitalizálva sokkal nagyobb biztonságban lesznek a felvételek a későbbiekben is, és sokkal nagyobb eséllyel fennmaradnak az utókornak.

Felhívtam a családot, akik rögtön beleegyeztek a tervembe, majd felkerestem a VHS kazetta digitalizáló céget, ahol szintén örömmel várták a jelentkezésemet! Nagyon kedvesen, készségesen és gondosan jártak el, profi munkát végeztek.

A felvétele gyorsan digitálissá lettek és abban is segíteni tudtak, hogy egy filmmé alakuljon a sok kisebb felvétel. Miközben készült a megrendelésem, beszélgettünk is a kis családi vállalkozás tagjaival, és kiderült számomra, hogy ezzel a technikával Magyarországon senki már nem rendelkezik, mint ők, maguk állították elő az erre alkalmas eszközöket.

A végeredmény pompás lett, már mikor még ott a helyszínen megnéztem, meghatódtam, el se tudtam képzelni, hogy mit fog érezni a két kis öreg, ha meglátja.

Végül az esemény nagyon szépen lezajlott, és szerencsére az elképzelésünknek megfelelően minden tökéletes volt.

Finom volt a díszítés, mennyei az étel, a vendégek nagyon szépen, szeretetteljesen ünnepeltek. Mikor lezajlott a vacsora és felvágásra került az emeletes torta, a háttérben elindult az idős házaspár életének filmje.

Rajtam kívül mindenki ott látta először a végeredményt és teljes biztossággal állíthatom, hogy elsöprő volt a siker.

Mindenki nagyon meghatódott, ezért másnap reggel fel is hívtam a szimpatikus digitalizáló céget és megköszöntöm a gyors és profi segítséget.

Azóta már többször dolgoztunk együtt, hiszen ezen a sikeren felbuzdulva más rendezvényeken is elkezdtem ajánlani őket, ha ilyen jellegű segítségre volt szükség.

Illetve rájöttem, hogy nekünk is van otthon egy csomó családi videónk, természetesen videó kazettán, azokat is rábíztam a fiúkra, hogy varázsolják digitális formátumba.

Úgy is tervezünk egy nagyobb családi összejövetelt mi is, meghívjuk a mamákat, papákat meg mindenkit, aki számít, és azt gondolom, nagy sikert aratunk majd egy gyerekekről szóló műsorral a régi felvételekből!

A céget pedig ajánlom mindenkinek, mert nem mindegy, hogy az ember kire bízza féltett emlékeit és ők biztosan profi munkát végeznek, ha az ember megbízza őket!