Az étterem, ahol minden étel mennyei

Hétvégén elmentem egy olasz étterembe egy ismerősömmel. Nem volt semmilyen különleges esemény, csupán mindketten éhesek voltunk, így gondoltuk, hogy a kedvenc olasz éttermünk megfelelő választás lesz, hogy együnk valami finomat és beszélgessünk egy kicsit.

Nagyon szeretek étterembe járni, ennek van egy sajátos hangulata. Persze tudom, hogy nem pénztárca kímélő, hogy az ember gyakran étterembe jár, éppen ezért én sem űzök belőle hobbit, de nem is vonom meg magamtól ezt az élményt.

A városban szinte már minden utcában van egy étterem, olasz, görög, kínai, vietnámi. Bármilyen. Hatalmas a választék, és szerencsére vannak olyan helyek, ahol nem szálltak el egészen a csillagos égig az árak, így az étteremben ebédelés vagy vacsorázás már nem számít elérhetetlen álomnak. Éppen ezért mi is úgy gondoltuk hétvégén, hogy meglátogatjuk az egyik kedvenc helyünket, mondanom sem kell, milyen finomakat ettünk.

Én nagyon szeretem a pizzát, de ha egy olasz étterembe elmegyek, akkor nem pizzát kérek, hiszen azt otthonra is tudok rendelni, és annak is megvan a sajátos hangulata. Általában az étteremben mindig valamiféle olasz tészta különlegességet kérek, és mindig rájövök, mennyire jól tudok választani, még akkor is, ha olyasmit kérek, amit még nem kóstoltam. Mindig kellemesen csalódok itt, ezért is lett ez a kedvenc olasz éttermem.

A desszertek is mennyeiek, azok közül meg aztán végképp nem tudok választani, ezért sokszor inkább a pincérre bízom, hogy lepjen meg valami finommal. Ilyenkor mindig nevet, de hát annyira édesszájú vagyok, hogy legszívesebben az összes süteményt végigkóstolnám.

Azt hiszem, hogy jövő héten is benézek oda az egyik barátnőmmel!