Szülinapi éjjeli horgászat

Az egyik haverom nagy magyar hírében áll, s szerinte a horgászat is egy hagyományos magyar dolog. Amikor csak ideje engedni megy is pálinkázni, zsíros kenyeret enni és pecázni valahova. Engem sosem vonzott a horgászat, viszont kitaláltam, hogy szülinapjára el kéne vinni valami különleges horgászatra. Mondjuk hajót bérelni és a Balatonon horgászni.

Sokáig nem is kellett matatnom a neten, megtaláltam a balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ weboldal címet. Alapvetően csapatépítő programokra vannak specializálódva, vitorlázásra főleg, viszont van egy olyan menüpont is, hogy balatoni horgászat. Többféle programból is válaszhatunk, s azonnal megtaláltam a lehető legjobbat: éjszakai süllő horgászat.

21 órakor van találkozó, majd félkor irány a víz, 22 órától pedig kezdődhet a horgászat, mely egészen éjjel két óráig tart. A csomagba tartozik welcome drink is és opcionálisan italcsomagot is lehet kérni. Tekintve, hogy szülinap, biztosan igényelni fogjuk a srácokkal. Én ugyan nem értek hozzá, de bármilyen módszerhez megfelelő csalit adnak, illetve van profi halradar is, meg persze egy taoasztalt túravezető, aki tudja, hogy mik a legjobban bevált helyek és, hol vannak a halak.

A többi csomag is jól hangzik amúgy, van háromnapos süllővadászat is, itt a hajón alvást is biztosítják, de pontyokat is halászhatunk, vagy a kősüllőzéssel is megismerkedhetünk. Eddig csak felületesen néztem meg a honlapot, de nagyon jó programok vannak a vitorlásbérlés során is, sőt még quad túrára is be lehet fizetni.

Aki valamilyen élményajándékot keres, mindenképpen nézzen fel a balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ weboldalra.