Régen minden könnyebb volt

Ahogy ülök a kocsiban, az árok szélén és a legelésző állatokat nézem, eszembe jut mennyivel könnyebb dolga volt az őseinknek, hogy lóháton közlekedtek… Persze előfordulhatott, hogy a ló lábáról leesett a patkó, vagy egyéb okokból meg kellett állni vágtatás közben, de olyan gondjuk egészen biztosan nem volt, mint nekünk, hogy hazaindulás előtt egy nappal, félúton a boltból visszafelé egy evezős túrából meg kell állni, mert vadul villogni kezd a motorolajszintet jelző piros fény. Természetesen a közelben se áruház, se benzinkút, ahol beszerezhetnénk most a motorolajat. És nyilvánvalóan a csomagtartóban talált palack is teljesen üres. A táborhelyünkig még csak-csak vissza tudjuk vontatni a kocsit egy szívélyes helyi segítségével, de egy ilyen isten háta mögötti helyen, ahol óránként jár a busz aligha jutunk el most egy autós üzletbe. Ráadásul itt vidéken eleve korábban zárnak a boltok. Fogalmunk sincs hogy jutunk haza holnap. A szállásunkat csak másnap reggelig foglaltuk. Talán majd elkötünk egy lovat és hazavágtatunk, mint az őseink a sztyeppén…

Szerencsére a bátyámnak eszébe jut, hogy a cég, akitől otthon is rendelt már kellékeket a kocsijához, talán ide is kiszállít. Mivel még nincs öt óra, valószínűleg nyitva vannak, és még talán fel tudják venni a rendelésünket. Próba szerencse alapon felhívja őket, és rákérdez. Az ügyfélszolgálatostól megtudja, hogy a csomagunk akár már holnapra itt lehet, aminek nagyon megörülünk, mert ha tényleg megjön addig, akkor nem kell még egy napot a szálláson maradnunk. Hozzáteszi, hogy a rendelés után nyomon tudjuk majd követni, hol tart a megrendelés, illetve a kiszállítás folyamata, így ha esetleg mégsem érne ide másnapra is tudjuk, hogy kalkuláljunk.

motorolaj

Egyébként a Olajwebshopról van szó, a bátyám elmondása alapján egy teljes mértékig megbízható cégről, akik motorolajon túl, kereskednek még különböző szűrőkkel, gyertyákkal, és még sok más hasznos kellékkel, amikre szükség van a gépjárművek karbantartásához. Mind az ügyfélszolgálaton, mind a könnyen áttekinthető weboldalukon segítséget nyújtanak a vásárlóknak, és egy olaj, illetve szűrőkereső alkalmazás segítségével még a laikusabbak is könnyen rátalálhatnak a megfelelő termékre vásárlás előtt. Az árucikkeik jó áron kaphatóak és jó minőségű termékeket forgalmaznak, amelyeket többnyire belföldi képviseletekből szereznek be. Fő területük a kenőanyagok, és ezekhez valóban kiemelkedően értenek, és nagy tudásukkal szívesen segítik az érdeklődőket. Így az ügyfelek a termékek mellett még profi tippeket is kaphatnak, ha betérnek valamelyik boltjukba. Ezen felül weboldalukon még hasznos tartalmú és érdekes cikkeket is közzétesznek a témában, amelyek szintén jól jöhetnek a kevésbé hozzáértőknek is. Nagyon odafigyelnek a vásárlóik elégedettségére, éppen ezért garanciát is vállalnak a termékeikre, amiket így harminc napon belül kérdés nélkül visszacserélnek, ha az ügyfél meggondolja magát.

A vásárlói vélemények is mind pozitívak, mind ár-érték arányban, mind a kiszolgálás minőségében élen jár a cég. Az Olajwebshop büszke is arra, hogy specialisták dolgoznak náluk, könnyen elérhetőek és megbízhatóak, így ezt ki is emelik a weboldalukon.

Az üzlet webshopként is üzemel, de ha valaki jobban szereti személyesen is megnézni, mielőtt megvesz valamit, azt Budapesten négy üzletben is megteheti. Ami talán a legkecsegtetőbb az az, hogy igyekeznek minden kérésnek eleget tenni, és amit csak tudnak beszereznek a vásárlóknak, akkor is ha épp nincs készleten. Természetesen nagyobb mennyiségű termék vásárlására is lehetőség van, ehhez külön egyeztetés szükséges.

Külön szerencse, hogy az egész rendelési procedúrát el tudjuk intézni telefonon, mert itt vidéken wifi híján másképp nehéz volna.

Miután leadjuk a rendelést kicsit nyugodtabb szívvel térünk vissza a szálláshelyünkre, és már nincs más hátra, mint várni, hogy átvehessük.

Végül is ha ilyen könnyen orvosolható a motorolaj probléma, talán mégis inkább a kocsit választom a hazáig lovaglás helyett. Egy fokkal talán kényelmesebb…