Kávé itthon és otthon

Azt hiszem, elmondható, hogy Magyarországon a kávéfogyasztás már szinte hagyománynak is nevezhető. Kevés az a háztartás, ahol ne lenne kávéfőző, vagy valamilyen instant megoldás.

Otthon egy ideje sejtettem már, hogy hamarosan megadja magát a mennyei mannát készítő öreg kis gépezet, így terítéken épp a kávéfőző vásárlása van. A barátomnak nagyon jó kis szerkezete van, rá is írtam, hogy még is honnan szerezte be, és ekkor ajánlotta nekünk a https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/kavefozes-c979/kavefozo-c1251 oldalt, ahol nagy meglepetésemre rengeteg termék található. A kávéfőző kategóriában konkrétan több mint 500 termék listázódott ki, amikor megnyitottam a https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/kavefozes-c979/kavefozo-c1251 linket, amit a barátom küldött nekem. Nem gondoltam, hogy létezik olyan webáruház, ahol ennyi termék található egyetlen egy kategóriában.

Teljesen elképedtem ettől a hatalmas kínálattól, azt hittem először, hogy rosszul látom. Ebből is látszik, hogy mennyire napi rutinná vált már a mi országunkban is a kávéfogyasztás, hiszen nem véletlenül kapható ennyi különféle kávéfőző a Best Markton. A jó öreg kotyogós megoldáson kívül a kínálatban szerepel még a kapszulás és filteres kávéfőző is, de automata kávéfőző és eszpresszó kávéfőző típusból is nagyon sok fajtát lehet találni. A kotyogósokból sem csak az a szimpla kapható ám, olyan menő designokkal állnak már elő a gyártók, hogy az elképesztő. Itt most 107 db kotyogós kávéfőző szerepel, a 4-5 ezer forintos kis tételtől a 25-30 ezer forintos darabig. Utóbbiak már inkább elektronikus kávéfőzők. Ezt csak kíváncsiságból néztem meg, párommal megbeszéltük, hogy befektetünk egy igazán erős gépbe, és az a helyzet, hogy van is miből választani!

A termékeket meg lehet jelölni a csillag ikonra kattintva, így első körben összegyűjtöttük azokat, amiket szimpatikusnak találtunk. Fent van egy rögzített sáv, ott szintén a csillagra kattintva elértük ezt az elkészített listát, így ezzel a szűkített listával kezdtünk már csak foglalkozni, ekkor pedig megláttuk, hogy a termékeket egymással össze is lehet hasonlítani.

Végül az összehasonlító funkció segítségével tudtuk eldönteni, hogy melyik kávéfőzőt választjuk, és a De’Longhi Magnifica S Automata kávéfőzőre esett a választásunk, ez egy olyan gép, amibe a kávébabot közvetlenül be lehet tenni, és így frissen őrölt kávébabból készül a kávé. Már nagyon régóta vágytunk egy ehhez hasonló kávéfőző gépre, nagyon megörültünk annak, hogy a Best Markt kínálatában megtaláltuk. A szállítás pedig nagyon hamar megtörtént, a rendelés leadását követő második munkanapon már meg is kaptuk a csomagot.