A rendezvény nem jöhetett volna létre az acetilén palack nélkül

Hosszú évek óta dolgozom idegenvezetőként. Anno még úgy kezdtem a szakmát, hogy én vittem magyar nyelvű csoportokat külföldre. Kezdőként nagyon érdekes volt, tele kihívásokkal és váratlan helyzetekkel. Ma már nem csinálom ezt a fajta utaztatást, hanem már csak belföldön fogadok külföldi csoportokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy én szervezek nekik egy csomó programot, eseményt stb.

Például az egyik ilyen közkedvelt program a magyaros vacsora. Ezt imádják a vendégek. Egy ilyen vacsora 3-4 óra szokott lenni, ahol természetesen igazi, jó magyaros 4 fogásos vacsorát kapnak, előételt, gulyáslevest, főételt, desszertet, amit jó magyar borokkal tudnak leöblíteni.

A múlt héten egy nagy rendezvényt szerveztünk az egyik csoportnak, amihez nekem kellett elmennem az étterembe leegyeztetni pár dolgot. Laci, a tulajdonos kissé felzaklatva fogadott. Elmondta, hogy épp most fogyott ki az acetilén gázpalackjuk, amit a sátor összerakásánál a hegesztéshez használnak, és nem találnak sehol palackot a közelben, így áll a munka.

Mondtam neki, hogy semmi gond és egyből átküldtem a telefonjára a következő üzenetet: “Acetilén palack töltés és csere ár | +36-20-5-222-777“. Mi már évek óta tőlük rendelünk mindenféle palackot, amire csak szükség lehet, így bátran ajánlottam a gazpalackfutar.com oldalt.

Ez a cég egy kis családi vállalkozás, akik különféle gázpalackok forgalmazásával foglalkoznak. Gyakorlatilag minden megtalálható a kínálatban, amire csak szükségünk lehet, legyen az PB palack, nitrogén, oxigén vagy a már említett acetilén palack.

A vállalkozás telephelye és központja Vácon található. Ez persze nem azt jelenti, hogy azokat szolgálják ki, akik elmennek Vácra, hanem ők szállítanak házhoz. Sőt, ők töltik a palackokat, cserélik és ki is szállítják. A házhozszállítást pedig Budapest 20 km-es vonzáskörzetében vállalják. Szerintem ez hatalmas nagy könnyebbség mindenkinek.

Acetilén palack töltés és csere ár |+36-20-5-222-777

A honlapon találjuk azt a telefonszámot, amin elérjük őket. Azonban mivel ez egy családi vállalkozás, így nem tudják bármelyik pillanatban felvenni a telefont. Ezért találták ki azt a lehetőséget, hogy kérhetünk visszahívást, így visszahívnak minket, amint csak tudnak. Ez úgy működik, hogy a honlapon találunk egy “visszahívást kérek” menüpontot. Itt meg kell adnunk a nevünket, a telefonszámunkat, az email címünket és hagyhatunk egy rövid üzenetet is. Nyilván ebben az üzenetben érdemes leírni, hogy mivel kapcsolatban kérjük a visszahívást, mit szeretnénk rendelni és milyen mennyiségben. Ezután már csak rá kell nyomnunk a piros gombra és türelmesen várnunk, hogy visszahívjanak. Erre azért nem kell napokig várni, mert például, amikor én kérek visszahívást, akkor általában maximum 1-2 órán belül visszahívnak. Sőt, nem csak, hogy visszahívnak, de még aznap meg is szoktuk kapni a megrendelt palackot, általában olyan 2-4 órán belül, attól függően, hogy milyen palackot rendelünk és hova kell szállítani.

A palackokat különböző kiszerelésekben és különöböző áron tudjuk megvásárolni. Konkrétan az acetilén palack esetében a legkisebb töltet 5 l-es, míg a legnagyobb 50 l-es, de persze találálunk akár 10, 27 vagy 40 l-es palackot is. Az áruk is eszerint alakul. A legkisebb palack 13.500 Ft-ba kerül, míg a legdrágább palackért már 35.000 Ft-ot kell fizetnünk. Az árak nem tűnnek túl olcsónak, de ezt úgy kell kalkulálnunk, hogy már mindent tartalmaznak ,vagyis a töltést, a cserét és a kiszállítást is. Így már azért nem olyan rémisztő.

Lacinak szerencséje volt, mert 2 órán belül kiszállították a palackot. Mondtam is neki, hogy mentse el az “Acetilén palack töltés és csere ár |+36-20-5-222-777” üzenetet, mert még máskor is szüksége lehet rá.